BEAUTY THAT EMPOWERS YOU || CRUELTY-FREE || VEGAN || WORLDWIDE SHIPPING ||
Waarom mink wimpers echt not done zijn

Waarom mink wimpers echt not done zijn

Mink wimpers - ook wel mink lashes of mink wimperextensions - zijn wimpers gemaakt van de nerts; een dier dus. De nerts is een roofdier, afkomstig van dezelfde familie als de otter en de hermelijn; de marterachtigen. Laten we beginnen met wat achtergrondinformatie over deze diersoort, dan vertellen we je later waarom het dragen van mink wimpers echt not done is. (Spoiler: wij gebruiken absoluut geen nerts haartjes!)

“All our products are cruelty free. Because the strong always protect the weak”

Nertsen in piepkleine hokjes

Een nerts is een bedreigde diersoort, die je in Nederland niet zomaar zou tegenkomen. Je hebt de Amerikaanse- en de Europese nerts, die tegenwoordig leven in Noord-Amerika, Frankrijk, Rusland en het Oosten van Europa. Aangezien dit beestje nauwelijks nog in het wild voorkomt zijn er diverse nertsenfokkerijen, die inspringen op de vraag van de markt. In deze fokkerijen worden de nertsen opgesloten in kleine, vaak vuile, hokjes, waar zij veel angst en stress ervaren. De beestjes worden gefokt voor hun prachtige bontje, maar dus ook voor de mink lashes.

Enkele jaren geleden is er een juridische procedure opgestart om nertsenfokkerijen te sluiten. Deze is zaak is gewonnen, wat inhoudt dat in 2024 alle nertsenfokkerijen gesloten moeten zijn. Het is natuurlijk niet ethisch verantwoord om dieren te doden voor je eigen gewin, zoals de productie van bont en wimpers. De dieren worden op een walgelijke manier behandeld, zowel tijdens hun leven als tijdens het doden. In het winterseizoen is hun vacht op het mooist, dus ze brengen de dieren op dat moment om het leven, door middel van vergassing, elektrocutie, dodelijke injecties of het breken van de nek.

“Proud to say we are vegan. Because we love animals”

Cruelty free mink lashes?

Sinds er meer awareness is rondom dierenwelzijn adverteren sommige bedrijven met zogenaamde echte mink wimpers, die vrij zouden zijn van dierenleed. Door de wilde dieren, die vol adrenaline zitten, zachtjes te borstelen verkrijgen ze de haren. Let op: dit is absoluut een fabel! Mink lashes zijn geproduceerd van de vacht van wilde nertsen, die leven zijn gevild.

Wil jij luxueuze wimpers - van uitstekende kwaliteit - die vrij zijn van dierenleed, dus niet getest zijn op dieren en zelfs geproduceerd zijn zonder dierlijke ingrediënten? Ga dan altijd voor het assortiment van Queen Tarzi. 
Leave a comment


By using our website, you agree to the usage of cookies to help us make this website better. Hide this message More on cookies »